Erstelle eine Website wie diese mit WordPress.com
Jetzt starten

Γράμμα προς τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια

Κύριε υπουργέ των Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Οι Έλληνες, επειδή γνωρίζουμε ότι όταν πρόκειται να σε αδικήσουν κανένα επιχείρημα δεν θα σε γλυτώσει, («οία η πρόθεσίς εστιν αδικείν, παρ᾿ αυτοίς ουδέ δικαία απολογία ισχύει» Αίσωπος), έμπλεοι οργής και ιεράς αγανακτήσεως για μια ακόμη χυδαία και επίβουλη πρόκληση της Τουρκίας, η οποία μέσω της εμπορικής οδού, παράλληλα με το μέλι της, ραδιουργούσα, εμφανίζει το Αιγαίο ως τουρκικό, απευθυνόμεθα σε εσάς, ο οποίος λόγω της αρμοδιότητος που έχετε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οφείλετε να αντιδράσετε αποτελεσματικώς.

Η Τουρκία, η οποία μάλιστα επαίρεται για την βαρβαρότητα με την οποία λεηλάτησε και σφετερίστηκε  τα Ελληνικά εδάφη – Ανατολική Θράκη, Κωνσταντινούπολις, Μικρά Ασία, Πόντος και πρόσφατα μέρος της Κύπρου – όπου έχει εγκατασταθεί και κατοικοεδρεύει, αποθρασυνθείσα από την συμπεριφορά της Ελληνικής Κυβερνήσεως, η οποία καταφανώς εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα και όχι τα Ελληνικά, τα οποία υποχρεούται βάσει του Συντάγματος να υπηρετεί, διεκδικεί ανερυθριάστως, ασυστόλως και ιταμώς την τουρκοποίηση της Ιεράς Eλληνικής Πατρίδος.

Βεβαίως έχει ήδη φροντίσει να δημοσιοποιήσει έναν χάρτη, ο οποίος πιστός στο χαρακτηριστικό πνεύμα του αυθαιρέτου επεκτατισμού και της περιφρονήσεως του διεθνούς δικαίου που χαρακτηρίζει το τουρκικό κράτος, παρουσιάζει ως δικό της το μισό Αιγαίο και την θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου, της Καρπάθου και της ανατολικής Κρήτης, και ο οποίος έχει ως επιστέγασμα την θρασύτατη ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα».

Ανατρέχοντας στην προτροπή του Αντισθένους «αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις», καθίσταται σαφές ότι η ετυμολογία της λέξεως αποστομώνει και μεταστρέφει  τους  εντίμους. Διαλέγεις ανάμεσα στην αίγα, στην κίνηση με ορμή που αντιπροσωπεύει το ρήμα αίσσω, στον Αιγέα τον πατέρα του μοιραία αφηρημένου ήρωα Θησέα. «Αιγαίον πέλαγος το φοβερώτατον», όπως το αναφέρει με σύντομη περιεκτικότητα όλων των ανωτέρω εννοιών  ο Σουίδας στο λεξικό του.

Το ότι οι πρωτοεμφανισθείσες  κατά τον 6ο μ. Χ. αιώνα, οι εκδιωχθείσες από την Μογγολία  νομαδικές φυλές με το όνομα Σελτζούκοι, τολμούν να διεκδικούν το Αιγαίο όπου 10.000 χρόνια προ Χριστού άνθισε ο Ελληνικός πολιτισμός και που οι ανθρωπολογικές μελέτες του εγκρίτου καθηγητού Άρη Πουλιανού μας ταξιδεύουν σε 30.000 χρόνια ελληνικής παρουσίας, συνιστά την  επιτομή του γελοίου. Η πρόσφατη εμπειρία μας όμως μας έχει υποδείξει ότι σε συνδιασμό με την προδοσία, το γελοίον μετατρέπεται σε επικίνδυνο έως και ολέθριο.

Βλέποντας λοιπόν την εκκωφαντική σιωπή της Ελληνικής κυβερνήσεως – η οποία βαθύτατα ύποπτη, διατηρήθηκε και όταν παρεβίασε η Τουρκία τα χωρικά μας ύδατα και στις καθημερινές παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας – η  προκλητικά αναιδής προαναφερθείσα χώρα, συνεχίζει ακάθεκτη στα γνωστά της πλαίσεια της αντιποιήσεως, της υφαρπαγής και του σφετερισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει την συναίνεση του ελληνικού κράτους, να μεγενθύνει τις προκλήσεις της, προωθώντας στην αγορά τής διαχρονικής συμμάχου της Γερμανίας ένα μέλι με την ονομασία Αιγαίο και την τουρκική σημαία, ώστε οι πονηροί και οι αδαείς, να ταυτίσουν το Ελληνικό Αιγαίο με την Τουρκία.

΄Εμφορτοι λοιπόν παροργίσεως και αγανακτίσεως, απαιτούμε την άμεση αντίδρασί σας, τιμώντας την ρήση του διεθνώς αεισεβάστου ‘Ελληνος Κυβερνήτου Ι. Καποδίστρια οτι «ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης». Και μάλιστα αυτή την εποχή που οι κρατούντες θεωρούν ότι υπερισχύει της ιστορικής αληθείας και διαχρονικότητος το φαιδρό, έωλο και χυδαίο επιχείρημα(;) «αφού την αναγνώρισαν» – που δεν την είχαν αναγνωρίσει – «τόσες χώρες πρέπει να το αποδεχτούμε».

Και βέβαια αναφερόμεθα στο γνωστό σχήμα λεηλασίας της Ελλάδος που ζήσαμε πρόσφατα με την Μακεδονία μας. Κυνική παραχάραξις, θρασεία προώθησις της στο εξωτερικό, περιφρόνησις του Ελληνικού Εθνους από τους αντιπροσώπους του και σφετερισμός.

Και επειδή είναι ντροπή να σιωπάς όταν η Ελλάδα αδικείται («Αισχρόν έστι σιγάν, της Ελλάδος πάσης αδικουμένης.» Δημοσθένης) και τηρουμένου του βεληνεκούς των γειτόνων μας όπου το γελοίον ταυτίζεται με το επικίνδυνο, απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η ύπουλη, βαθύτροπη συσκευασία από το εν λόγω μέλι.

Ειδικά τώρα που προκλητικά διώκεται το Ελληνικόν Εθνος από το Ελληνικόν (;) Κράτος, με την αντικατάσταση πληθυσμού, τον διωγμό της θρησκείας μας και την αφαίρεση των συμβόλων μας που αντιπροσωπεύουν την ηθική και πνευματική μας διαχρονικότητα, επιβάλλεται η επείγουσα αποκατάστασις της αληθείας στους επιβουλευτές της Πατρίδος μας. Και να πάψει να ισχύει στην Ελλάδα αυτό που είχε πει ο σπουδαίος διανοητής Σαμφώρ: «αφήνουν ήσυχο αυτόν που άναψε την φωτιά και κυνηγούν αυτόν που σήμανε συναγερμό.»

Κλείνοντας, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι παραμένουμε ένας υπερήφανος, ανάδελφος πολεμικός λαός, όπως το αποδεικνύαμε και με το είδος των αθλημάτων μας  στους αμιγώς Ελληνικούς Ολυμπιακούς αγώνες. Και το Δελφικό «θνήσκε υπέρ Πατρίδος» έχει ευλογηθεί από την Χριστιανοσύνη μας . Πίστη στην πατρίδα λοιπόν, πάντα. Πίστη στην κυβέρνηση, όταν το αξίζει.

Εν αναμονή της απαντήσεώς σας και των ενεργειών σας

Δώρα Δάνα

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: